3 забавни начина да опознаете Финландия

3 забавни начина да опознаете Финландия

Йоана Христова   19.10

 

Планирате следващото си пътешествие, но се колебаете къде да отидете. Защо не посетите магичната Финландия? Страната ще ви плени с приятна и безгрижна атмосфера и несравними природни гледки.

Но как да се насладите на пътуването си до Финландия? Предлагаме ви три забавни начина да го направите:

1. Посетете финландска сауна и се хвърлете в ледено езеро

 

Сауната е религия във Финландия. В страната има повече от 3 милиона сауни, доказващи любовта на финландците към сауната.

Ако искате автентично преживяване, влезте да се поизпотите в сауната и после се хвърлете в студените води на някое от многобройните езера, пръснати из страната (около 188 000).

2. Разходете се из градове, построени от дърво

 

Защо не се изгубите из тесните улички на някой град или квартал, изграден предимно от дървени материали?

 

Повечето сгради във Финландия традиционно били построени от дърво. Затова и до днес има малки градчета и квартали, в които се издигат редици от красиви дървени къщи.

 

Кварталите на столицата Хелзинки, Wooden Käpylä, Wooden Vallila и Wooden Kumpula са добра и лесно достъпна идея за разходка, тъй като се намират не далеч от центъра на града. Но също така, бихте могли да посетите пристанищния град Rauma или малкото островно селце Reposaari.

3. Насладете се на Северното сияние

 

Знаете ли, че Финландия е една от страните, където може да наблюдавате впечатляващия природен феномен?

В северните части на страната, сиянието е най-вероятно да заблести в периода между септември и март и може да бъде видяно само ако нощта е безоблачна.

Северното сияние се появява в резултат от взаимодействието между магнитосферата на Земята и заредените частици от слънчевия вятър. Затова е желателно да се информирате за очакваната геомагнитна активност в района, който посещавате. Финландският Метеорологичен Институт публикува такава информация на уебсайта си.

Насладете се на всички чудеса, които Финландия може да ви предложи. А защо не и на звучния фински език? Разгледайте програмата ни и елате да учим и да се забавляваме заедно!