3 забавни начина да опознаете Финландия

5 причини да посетите Финландия

Йоана Христова   30.10

 

Хубаво е да си си у дома. Обул най-топлите си чорапи, с хубава книга и чаша ароматно кафе в ръка.Но въпреки комфорта нещо липсва. Барабаните с пръсти, въртите се и се чудите кое да е следващото ви незабравимо пътешествие. Защо не Финландия? Ето 5 причини да изберете тази магична северна страна:

1. Северното сияние

 

Знаете ли, че има голяма вероятност да видите прочутото Северно сияние във финландската част на Лапландия?В този район явлението осветява небето повече от 200 нощи на година, така че шансът да го видите е доста голям.

2. Необятни гори и езера

 

Около 70% от територията на Финландия е покрита с красиви гори. Ако предпочитате езерата, също няма да останете разочаровани. Страната може да се похвали с внушителното число от 188 000 езера.

3. Вкусна храна

 

Може би не знаехте, че във Финландия съществува „Ден на ресторанта“? На този ден всеки може да „отвори“ ресторант, кафене или бар, като това може да се случи навсякъде – вкъщи, в офиса, в парка или на някой уличен ъгъл. Резултатът е множество ентусиазирани главни готвачи, вкусна храна и срещи с приятни хора.

 

4. Рай за скиорите

 

Скиорският сезон във Финландия продължава повече от шест месеца – от края на октомври до май месец. Искате да обиколите страната на ски? Няма проблем. Финландия разполага със ски писти дълги стотици километри и пръснати из територията на страната.

 

5. Милиони сауни

 

Няма нищо по-приятно от горещата финландска сауна след уморително ски спускане. Финландия може да ви предложи повече от 3 милиона сауни и стотици хиляди малки и уютни къщички, разположени около красиви езера.

 

Вече ви се прииска да сте във Финландия? Пътувайте, забавлявайте се и не забравяйте да споделите преживяванията си с нас. А, ако искате да проговорите и магичния фински език, винаги сме насреща!