5 начина да опознаете Нидерландия онлайн

5 начина да опознаете Нидерландия онлайн

Йоана Христова   23.02

 

 

Готови ли сте да посетите Нидерландия и да се насладите на пет типични преживявания в страната от комфорта на дома си? Да потегляме на нашето виртуално пътешествие.

1. Холандските лалета

 

Иска ви се да отпразнувате наближаващата пролет с разходка из прекрасните холандски градини с лалета? Паркът Keukenhof ви предоставя възможност да разгледате техните 360-градусови видеа, показващи цъфнали нарциси, зюмбюли и лалета.

Холандските градинари отглеждат лалето от повече от 400 години, а самата градина Keukenhof е една от най-големите в Нидерландия и ви предлага да се насладите на 26 вида лалета.

 

2. Разходка из холандските канали

 

Няма как да не сте чували за уникалните холандски канали. Повечето холандски градове, като Амстердам, Лайден, Грьонинген, Утрехт и други, са построени около канали.

В момента възможностите да ги посетите физически са ограничени, но има начин да го направите виртуално. Това видео ви поставя на първия ред в лодка, обикаляща каналите в Амстердам и преминаваща покрай красиви къщи и малки романтични мостчета.

3. Време за изкуство

 

Искаме да ви поканим на виртуална разходка из холандското изкуство. Можете да се насладите на колекцията на музея Mauritshuis, която събира някои от най-популярните холандски творби от епохата на Рембранд.

Ако пък се интересувате от живота и богатото творчество на Вермер, не пропускайте възможността да го разгледате тук.

 

4. Холандски концерти

 
 

Да, знаем, че не сте били на концерт скоро. Защо не го направите онлайн и то в Нидерландия? Ротердамската концертна зала DeDoelen излъчва концерти онлайн, така че да може да се насладите на различни музикални преживявания от комфорта на дома си.

Ако пък ви се ходи на концерт в Хага, постете уебсайта на New European Ensemble, където можете да слушате концерти, излъчвани на живо.

 

5. Вятърни мелници

 
 

Последно, но не на последно място, е време да видим символичните за страната вятърни мелници.

Пренесете се в холандските пасторални пейзажи и усетете духа на страната с тези 360-градусови интерактивни снимки. Или вижте livestream в реално време. Вълнуващо, не мислите ли?

Споделете преживяванията си

 

Знаем, че пътуванията в момента са затруднени, но това не пречи да пътешествате виртуално. Надяваме се, че успяхме да ви заредим с идеи и за предстоящите ви пътувания до “страната на лалетата”.

А вие били ли сте в Нидерландия и планирате ли посещения в бъдеще? Споделете в коментарите!:)