3 причини да посетите Осло, Норвегия

3 причини да посетите Осло, Норвегия

Йоана Христова   04

Не един пътешественик е мечтал да отпътува на север и да се загуби в чаровната норвежка столица Осло.

Модерен и изпълнен с живот, но също така спокоен и носещ типичния норвежки дух, Осло има с какво да ви изненада. Ето и няколко причини да стегнете багажа и да се потопите в атмосферата на града:

1. История и култура

 

Искате да научите повече за норвежката история и култура? Осло е правилното място. Столицата предлага множество вълнуващи културни преживявания, както и списък с музеи, които заслужават да бъдат посетени.

 

Ако искате да научите повече за небезизвестните викинги и да видите корабите, с които са отплавали на безмилостните си походи, посетете Музея на Викингските Кораби. Елегантната сграда предлага да разгледате три от най-добре запазените викингски кораби – Oseberg, Gokstad и Tune.

 

2. Модерна архитектура и традиционен чар

 

Тези от вас, които копнеят да разглеждат чаровни стари сгради, могат да посетят крепостта Akerhus, която се намира в центъра на града и датира от 1300 г. Освен това, районът Frogner и Bislett е застроен със старинни цветни апартаменти, които примамват с традиционния си чар.

Но норвежката столица може да се похвали и с модерен норвежки дизайн и архитектура. Реновираният квартал Bjørvika е пример за съвременна и функционална архитектура, а операта и мостът Aker репрезентират изчистения норвежки дизайн и създават усещане за модерност.

3. Красива природа

 

Трябва да се отбележи, че бетонът не е доминиращ в норвежката столица.

Точно обратното. Сякаш градът съществува в перфектна симбиоза с природните пейзажи и зеленината.

Обграден от планини и в близост до красивия Oslo Fjord, Осло е само на няколко километра разстояние от спиращи дъха природни гледки, които не трябва да пропускате.

Посетете Осло и сами усетете специфичния му дух, няма да съжалявате! 🙂