Дистанционно обучение

Северно-европейски плажове

 

Яница Христова   17.06

 

Северните страни вероятно не са първото, което ви хрумва, когато си мислите за море и плажове и когато планирате лятната почивка. Но уверяваме ви, скандинавските страни и Нидерландия и в това отношение имат много какво да предложат. Ако не обичате големите жеги и искате да се излежавате на спокойствие на някой див (или пък не чак толкова див) и просторен плаж, ето няколко предложения:

Норвегия

 

Дистанционно обучение

Всички сме виждали на снимки (а най-големите късметлии и с очите си) невероятно красивата норвежка природа. И макар и Норвегия да не е особено известна лятна дестинация за море, и тук печели всички класации по красота и може да предложи спиращи дъха плажове, като плажа Hoddevik.

Макар и далеч на север, близо до един от най-северните градове в Норвегия – Тромсьо, плажовете в китното градче Sommarøy не са за изпускане. Може да се къпете или гмуркате в кристално чистите води или пък, ако все пак водата ви се струва твърде студена, може да карате каяк или пък да отидете на сафари за наблюдаване на китове.

Дистанционно обучение

 

Плажът Kvalvika не е просто плаж, а истинско норвежко приключение! До него може да се стигне само пеша и дългият от 2 до 4 часа маршрут до него прави очакването и очарованието от плажа още по-големи!

Швеция

 

Дългата ивица от фин бял пясък и невероятно красиви дюни, намираща се в южната област Сконе – т.нар. „Шведска ривиера“, е не само един от най-красивите плажове, но и най-голямото гробище на корабокруширали кораби и лодки в Швеция – нещо, което може да грабне вниманието на гмуркачите.

Дистанционно обучение

 

 

Дългата близо 5 километра плажна ивица комбинира екзотиката на някоя далечна южна страна с изобилие от шведска култура само на крачка разстояние.

За любителите на градската среда подходящ е плажът Ribersborg, който предлага не само гледка към Малмьо и извисяващия се над целия град Turning Torso, но и към моста Öresundsbron между Швеция и Дания, както и към Копенхаген.

Дания

Дистанционно обучение

Един от най-любимите начини за прекарване на лятната почивка на датчаните включва печене – печене на плажа и печене на вкусотии на грил! Перфектно място за това е един от най-красивите плажове в Дания – този в Søndervig. 

Плажът Blåvand е известен не само с дългата си и широка плажна ивица, но и с останалите от Втора световна война бункери, превърнати в не какво да е, а в мулета!

Остров Борнхолм не случайно бива наричан „слънчевия остров“ – многото слънчеви дни го правят чудесно място за плаж, а с плажна ивица дълга около 30 километра не му трябва много повече на човек за перфектната почивка.

Нидерландия

 

Ако по-безлюдните плажове в Норвегия, Швеция и Дания не са ви по вкуса, то сме сигурни, че с плажа Scheveningen ще ви спечелим! Дълга и широка плажна ивица с безброй барове, ресторанти, магазинчета, кей, Виенско колело и още какво ли не!

Ако сте в Амстердам и искате да посетите някой плаж наблизо, то Zandvoort на около 30 минути от столицата е идеалното място! И тук не липсват забавления, барове, ресторантчета и магазинчета.

 

Дистанционно обучение

Около 30 километра плажна ивица ви очаква на остров Теxel! Фин бял пясък, чисти води и малки симпатични бунгала, които може да наемете за една чудесна почивка!

 

 

А ако искате да започнете да учите някой от северните езици или да го усъвършенствате, за да разбирате табелите по плажа и да може да си поръчате бира или коктейл, риба или сладолед, вижте графика на предстоящите курсове при нас.