Уроци по нидерландски език. Нидерландски пословици: Картина със скрити послания

Нидерландски пословици: Картина със скрити послания

Йоана Христова   31.1

 

Днес ще направим едно кратко пътуване назад във времето. Нека се пренесем в света на холандското ренесансово изобразително изкуство.

 

Италианското влияние достигнало и ниските земи, където се развила уникалната за района нидерландска живопис. Един от най-видните й представители бил Питер Брьогел Старият или Питер Брьогел Селският, който станал известен със своите пейзажи и битови сцени. Той е авторът и на небезизвестната картина Нидерландски пословици.

Картина със скрити послания

Картината била създадена през 1559 г. и изпълнена с маслени бои върху дърво. Но по-интересното е, че тя изобразява различни нидерландски пословици.

Творбата представя поне 112 пословици и идиоми, като вероятно има и още, които не са разпознати до момента. Смята се, че картината изобразява човешката глупост и първоначално е носила няколко други имена, сред които и Опак свят. Нидерландски пословици е изложена в музей в Берлин.

Богата колекция от нидерландски пословици

Ето и някои от изразите, които живописецът решава да изобрази в творбата си:

De bezem uitstekenБуквално: Да се поддадеш иззад метлата.

Преносно: Да се забавляваш в отсъствието на господаря.

Een oorblazerБуквално: Да духаш в ухото на някого.

Преносно: Да разпространяваш клюки.

Twee honden aen eenen beene, si draghen selden wel overeeneБуквално: Две кучета, наведени над един кокал, рядко постигат съгласие.

Преносно: Да споря за нещо.

 

Но това е само незначително малка част от езиковото богатство, изобразено от холандския ренесансов художник. Как да научите още?

Интерактивна карта на Нидерландски пословици

Разгледайте мъдростите, които художникът изобразява и научете нови думи и изрази с помощта на тази интерактивна карта.

Учете и се забавлявайте! 🙂 Но не забравяйте да споделите любимата си пословица в коментарите.

 

<h2><strong>5 интересни факта за Дания. Уроци по нидерландски език.</strong></h2>
<a href=“https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/country-profiles/denmark_bg“>Линк ЕУ</a>

<a href=“https://en.wikipedia.org/wiki/Denmark“>Линк Wiki</a>

<a href=“https://denmark.dk/“>Линк Welcome</a>
<h3>Да се ​​научите да говорите езика на страната, в която живеете, е едно от най-добрите неща, които можете да направите. Уроци по нидерландски език. </h3>
Изучаването на датски ще ви даде по-добро разбиране на Дания, ще направи социалните събития много по-приятни и най-вероятно ще ви накара да се почувствате повече като у дома си.

Освен това ще ви помогне да си намерите работа в Дания след дипломирането. Въпреки че английският е широко разпространен в Дания, все още може да е трудно да си намериш работа, без да имаш известни познания по датски език.

Уроци по нидерландски език.
<h3>Международните студенти имат право да следват Уроци по нидерландски език безплатно и за щастие има толкова много опции, достъпни онлайн или лично – за да могат поне да научат основите. Уроци по нидерландски език. </h3>
Езиковите курсове се предлагат от мрежа от частни и обществени езикови центрове.

Можете да избирате между дневни или вечерни курсове, които завършват с одобрен от държавата тест в съответствие с Общата европейска езикова рамка.Уроци по нидерландски език.

.
<h3>Онлайн Уроци по нидерландски език. Уроци по нидерландски език. </h3>
Уроци по нидерландски език,  често се предлагат като онле.айн дейност в езиковото училищ Курсовете са насочени както към начинаещи, така и към тези, които вече имат познания по датски език.

Можете да следвате курсовете, за да достигнете високо ниво на владеене на датски или да ги използвате като допълнение към продължаващото езиково обучение. Уроци по нидерландски език.

Уроци по нидерландски език. Примери за тези онлайн курсове са датски онлайн обучения в IA Sprog, научете датски онлайн с Copenhagen Language Center и Vestegnens Sprog &amp; Kompetencecenter, които всички предлагат курсове като онлайн дистанционно обучение.

<h3>Уроци по нидерландски език. </h3>

Хората често използват термините „Холандия“ и „Холандия“ взаимозаменяемо, но те не съвпадат точно. Официалното име на северозападната европейска страна на лалетата и вятърните мелници е „Koninkrijk der Nederlanden“ или Кралство Холандия. Основан е през 1579 г. като съюз на различни провинции и градове, които се съпротивляват на управлението на испанците.

Една от тези провинции беше провинция Холандия (сега разделена на Северна Холандия и Южна Холандия), която възниква през 12 век като феод на Свещената Римска империя. Дори след обединяването на провинциите на Нидерландия, Холандия все още беше доминиращият регион. Градовете Амстердам, Ротердам и Хага са в Холандия.

По този начин много от икономическите и политически отношения извън страните са били с Холандия и името „Холандия“ продължава да бъде популярно сред чужденците.

<img class=“alignnone size-medium wp-image-2289″ src=“https://nordstudeo.com/wp-content/uploads/2022/10/NordStudeo-Shkola-Severni-Ezici-Swedish-300×300.png“ alt=“Уроци по нидерландски език“ width=“300″ height=“300″ />

<h3><strong>1. В Дания не липсват дъжд и вятър. </strong><strong>Уроци по нидерландски език. </strong>атски език самоучител. учебник по датски</h3>

Курсове по холандски език

Курсове по холандски език

<h3><strong>Уроци по нидерландски език</strong></h3>

<h3><strong>Уроци по нидерландски език</strong></h3>

<h3><strong>Уроци по нидерландски език</strong></h3>

<h3><strong>Уроци по нидерландски език</strong></h3>

 

 

 

 

Midsommar / Sankthans

    С какво свързвате Скандинавия?…
Дистанционно обучение

Северно-европейски плажове

    Северните страни вероятно…
NordStudeo-Shkola-Severni-Ezici-Ema-Popova

Arbejdsglæde: датското щастие в работата

  Датчаните имат специална дума,…
5 места, които да посетите в Нидерландия

5 места, които да посетите в Нидерландия

Иска ви се да посетите Нидерландия,…
Датският ключ към щастието: hygge

Датският ключ към щастието: hygge

  След като научихме повече…
5 начина да опознаете Нидерландия онлайн
NordStudeo-Shkola-Severni

Шведска кухня: какво да опитате в Швеция?

    Време е да опознаем шведската…
Датска кухня: какво да опитате в Дания?

Датска кухня: какво да опитате в Дания?

Готови ли сте за кулинарно пътешествие…