Виртуална разходка из датската култура

Виртуална разходка из датската култура

Йоана Христова  

 

Обичате да пътешествате и опознавате нови култури? В днешно време пътуванията извън страната са предизвикателство. Затова ще поемем на виртуална разходка из уникалната датска култура, от комфорта на домовете ни. Да потегляме!

1. Датски музей на дизайна

 

Първо ще се отбием в датския музей на дизайна. Датските дизайнери са известни по цял свят със своите минималистични и вдъхновяващи произведения. Ако харесвате датския дизайн, си заслужава да прегледате дигиталните ресурси на музея – те имат собствен подкаст (на английски), както и виртуална експозиция на датски столове.

2. Датски архитектурен център

 

От стилни дизайн решения до впечатляваща архитектура. Опознайте Дания с дигиталните ресурси на местния архитектурен център. Така ще научите за последните новости и събития в областта на датската архитектура.

 

3. Музей на изкуствата

 

Изкуството има магична сила – да ни пренася в друг свят, помагайки ни да преминем отвъд ежедневните грижи. Разгледайте богатата колекция на датския музей на изкуствата, която е налична онлайн.

 

4. На лов за исторически съкровища

 

Националният датски музей разполага с артефакти от викингската епоха, египетски мумии и множество интересни експозиции. Някои от тях са налични онлайн. Защо не ги разгледате? Този виртуален тур из датския ренесанс и средновековие заслужава вашето внимание.

5. Музей на модерното изкуство Луизиана

 

Музеят разполага с изключително богати дигитални ресурси, които ще ви помогнат да се потопите в модерното датско изкуство и да послушате датска реч (с превод на английски).

 

Посетихте ли някои от дигиталните ресурси по-горе? А може би сте успели да ги разгледате по време на престоя си в Дания? Споделете преживяванията си в коментарите.

Искате да овладеете и звучния датски език? Разгледайте езиковите ни курсове тук.